Na vrh
Podijeli
PRO-Net
PREDNOSTI

Za Pacijente

PRO-Net je inovativan EU proizvod vrhunske tehnologije nastao kao plod dugogodišnjeg iskustva i suradnje eminentnih znanstvenika Stomatološkog fakulteta u Zagrebu te Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu

PRO-Net ojačalo za protezu se kemijski veže s materijalom (PMMA) od kojeg se proteza izrađuje cime se postižu značajna fizikalno-mehanička poboljšanja*

Kvaliteta kemijske veze potvrđena je i analizom svjetlosnim mikroskopom u laboratoriju za materijalografiju Fakulteta Strojarstva i Brodogradnje u Zagrebu pri čemu nije utvrđen porozitet niti druge heterogenosti u materijalu

Proteza učvršćena PRO-Netom:

 • Dva puta se teže savija
 • Tri puta se teže lomi
 • 30% je otpornija na razvlačenje
 • Značajno tanja na nepcu, manjeg poprečnog presjeka i time ugodnija za nošenje
 • Ojačanje se ugrađuje unutar 1 minute, pri čemu je ProNet spacer dodatna pomoć

Zašto želite protezu ojačanu PRO-Net-om?!

Odabirom Pro-Net-a za sljedeću protezu možete spriječiti neugodnu situaciju da vam se proteza slomi u neprimjereno vrijeme. Proteza Pro-Net je 2 puta otpornija na lom i značajno je otpornija na neprekidnu silu koja se primjenjuje pri žvakanju i zbog toga je otpornija na vremenski lom. U malo vjerojatnoj situaciji ako dođe do loma, moći ćete nositi protezu do posjete svojem stomatologu.

Pro-Net je ultra tanka mrežica ojačana vlaknima koja se kroji po mjeri i zatim se lijepi kao sloj u sredini gornje ili donje proteze.

Pro-Net je gotovo nevidljiv i ne dodaje masu niti debljinu protezi. U stvari, dentalni tehničari sada mogu napraviti proteze tanjim i ugodnijim nego ikad.

Ako vam je prethodna proteza puknula, to nije zato što je napravljena pogrešno, već zato što je akrilna smola korištena za izradu proteza krhka. Tradicionalne proteze lako se mogu slomiti zbog šoka (ako padnu) ili od zamora uzrokovanog stalnim mikro-udarima koji nastaju tijekom žvakanja.

Zašto vam treba proteza PRO-Net?!

U određenim situacijama akril za proteze jednostavno nije dovoljno jak. Proteze Pro-Net su 2 puta otpornije na lom. Pro-Net je znatno otporniji na pucanje tijekom vremena.

U sljedećim situacijama Pro-Net je zaista preporučen:

 • Ako vam se proteza dobro sjeda ali je i dalje lomite
 • Ako imate novu gornju protezu, a u donjoj čeljusti imate svoje prirodne zube
 • Ako vam je proteza prilično tanka
 • Ako ste skloni jakom zagrizu
 • Ako imate zubnu proteze na implantatu

Prije Pro-Net-a, stomatolozi  nisu imali drugog izbora nego koristiti neugodne, teške metale za pojačavanje ovih teških slučajeva. Metalna ojačanja dodaju debljinu proteze, ne vežu se sa akrilom proteze, a metal nije tako otporan na zamor kao Pro-Net. ProNet košta približno isto kao i armatura od lijevanog metala.

Kako mogu dobiti protezu PRO-Net?

Razgovarajte sa svojim stomatologom i inzistirajte na Pro-Net-u za sljedeću protezu.
Obratite se svom stomatologu kako biste pronašli zubni laboratorij koji već koristi Pro-Net.

Ako je manje vjerojatno da će se moja PRO-Net proteza pokvariti, kako ću znati kad trebam novu protezu?

Zubi proteze i baza od smole s vremenom se troše i tamne. Tkiva u ustima se mijenjaju, tako da će se proteze s vremena na vrijeme morati prilagođavati, ponovo izmjenjivati ili preraditi. To se vrijeme razlikuje od osobe do osobe i ovisi o individualnim tolerancijama, navikama i dužini proteza. Prosječni životni vijek proteze je oko pet do sedam godina.

 

 • Ojačanje uklanja potrebu reparature zbog pucanja, a koja produžuje HZZO rok zamjene proteze za godinu dana.
 • Ugodnije nošenje  zbog tanje nepčane  membrana.
 • Brža izrada/popravak proteze.
  Podijeli ove prednosti:
  Korištenjem ove web stranice slažete se s našom