Na vrh
Podijeli
EU fondovi

Naziv projekta:  „OJAČALO ZA PROTETSKE ALOPLASTIČNE MATERIJALE –  ProNet“,  KK.03.2.2.04.0187

 

Svrha projekta: 

Jačanje međunarodne konkurentnosti i tržišne pozicije PRODENTIS savjetovanje d.o.o., Zagreb, na međunarodnom tržištu pripremom za lansiranje novo razvijenog inovativnog proizvoda,  OJAČALO ZA PROTETSKE ALOPLASTIČNE MATERIJALE – PRONET, na ciljana tržišta Hrvatske, Regije i EU.

Ulaganje u okviru ovog projekta uključuje ulaganje u marketinške aktivnosti, testiranje proizvoda i ulaganje u probnu proizvodnju (nultu seriju).

Realizacija projekta doprinosi razvoju i dugoročnoj održivost poslovanja PRODENTIS d.o.o., omogućuje unapređenje kvalitete i povećanje kapaciteta, unapređenje efikasnosti te kvalitetno pozicioniranje tvrtke na ciljanim tržištima Hrvatske, Regije i EU.

 

PRO-Net obuhvaća ojačala za mobilne proteze koja su specijalno dizajnirana za gornju odnosno donju protezu. Razlikuju se po dimenzijama i obliku koji je u potpunosti prilagođen

jednostavnoj i brzoj primjeni u zubotehničkim laboratorijima. Ojačala su pakirana u kutije s 30 vrećica u kojima se nalazi jedno ojačalo za donju i jedno za gornju protezu.

U okviru PRO-Net brenda razvijen je i pomoćni materijal za implementaciju ojačala PRO-Net Accessories. Čini ga neprijanjajuća folija definirane debljine 0,03 mm.

Proizvodi ProNet utemeljeni su na izumu OJAČALO ZA PROTETSKE AKRILATE koji je zaštićen je u vidu Konsenzualnog patenta na tržištu Hrvatske.

 

Ključne funkcionalnosti novih inovativnih proizvoda su:

  • ProNet ojačala značajno poboljšavaju mehanička i uporabna svojstva protetskih nadomjestaka te im produžuju trajnost,
  • ProNet ojačala omogućuju izradu proteza tanje baze i manjeg poprečnog presjeka u odnosu na neojačane akrilate, čime se smanjuje ukupna masa proteze i olakšava njezino korištenje,
  • ProNet ojačala posebno su prilagođena modernim proizvodima u implantoprotetici. All-on-4 privremene konstrukcije kao nova protetska rješenja trpe značajne sile i podložna su lomovima. Ugradnjom ProNet ojačala lomna izdržljivost se povećava do 70% na istom volumenu akrilatne osnove čime se pojavnost lomova drastično smanjuje.

 

Ukupna vrijednost projekta:  1.638.642,42 kn,

Ukupno prihvatljivi troškovi:  1.141.406,33 kn,

Bespovratna sredstva  EU:  970.195,31 kn,

Razdoblje provedbe projekta:  01.09.2019. – 01.03.2021.

 

Kontakt osoba:  prof.dr.sc. Amir Ćatić

www.strukturnifondovi.hr

Korištenjem ove web stranice slažete se s našom